HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Benyomások Horvátországból

2014.06.03. 09:51 NickelADeón

Negyedik vagy ötödik éve visz el testvérem Horvátországba, Krk-re. Így leginkább újságosoknál tájékozódhatok a "képregényes helyzetről", könyvesboltba még nem botlottam, Zágrábban is zárva volt az az egyetlen, amire időm lett volna. Picit más láttam idén, mint eddig.

Eddig mit láttam? Zagor, Blek, Dylan Dog minden mennyiségben, minden alakban. Dylan Dogból most is láttam sima kiadást, évkönyvet és óriásalbumot. Utóbbiból kettő volt egy csomagban, 32 kunáért, ami bazi jó ár, az olyan 1300 Ft lehet most. Láttam Paninis Pókembert még, szóval a Bonelli cuccait meg a Marvelét.

Idén már változatosabb volt a kép. A most említettek mellett megnőhetett a hazai kiadások száma.

Láttam kis alakú, fekete-fehér történelmi képregényt, amolyan Szitás-stílben.

De ami igazán újnak hatott, a STRIPFORUM kiadó hatvan oldalas magazinja, a Strip Revija, mely annyira megtetszett, hogy megvettem egy számot. Vegyes, mégis harmonikus a tartalma.

Peanuts-szal kezdődik, van benne klasszikus James Bond strip-sorozat, Flemingtől és a király nevű John McLusky-tól, "ősi" komikus történet C. D. Russeltől, modern papos-nyomozós Giardinótól és Bocquet-től, és egy 22 oldalas hazai mese, Milan Trenc Morocco-ja. Azaz nagy a merítés, sok évtized képregényes világa jelenik meg a lapokon.

Ahogy látom az előző számokból, ez a koncepció. Amerikai "régiek", kortárs franko-belgák meg mai horvátok.

A reklámokat is érdemes megnézni, a második világháborús antifasiszta képregényei mellett a kilencvenes évekbeli véres "jugoszláv háború" eseményeit is nagy számban megörökítik a rajzolók, írók.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr706262314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása