HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Második felvonás

2009.06.01. 16:17 NickelADeón

A Pókember 2. száma még izgalmasabb volt, mint az első.  Azért egy furcsasággal kezdődött, tudniillik hogy mi lett Rakéta Robival, aki az előző szám végén még vígan deszkázott Brooklynban. Ez csak később derült ki, elmondom később.

A második szám mégis a lebilincselő történet és a hihetetlennek tűnő (12 éves voltam) eddig soha nem látott színvonalú és színezésű rajzok miatt örökké szívbezártam.

Nálunk általánosban akkoriban néhány tanár – a jól ismert hazai nyomdákban készült skandináv kiadványok túlnyomása miatt – Tarzant és Tarzan fiát árult, azokból volt vagy 8, öcsémnek meg nekem. Ő beleírta a nevét, és azt leragasztotta egy vékony cellux-szalaggal. De azoknak a rajza – kivéve egy lengyel rajzolóét – megkeresem hamarosan azt a számot, szokatlan, szálkás, sötét volt.

Jonh Romita Jr. képei új világot teremtettek, olyat, amit még sose láttam előtte. Azok a géppuskák, rablók, arcok, Pókemberek! Ez a kerek vonalak, tökéletes egyenesek szépséges szintézise! Madame Necc! És utána pár oldalon egy borzasztó tákolmány, Steve Ditko rajzai, a Pléhsuszter, ezt a Ditko-s részt nem is szerettem újraolvasni, pedig minden számot elolvastam legalább tízszer. Azóta szeretem Ditkot is, de akkor nagyon sok volt így elsőre, mintha egy gyerek rajzolta volna, vagy egy fura grafikusművész.

 

Cím: Pókember 2.

Eredeti címek: Amazing Spider-man 210. és 2.

Szerzők: Denny O'Neil és Stan Lee

Rajzolók: Jonh Romita Jr. és Steve Ditko

Kiadó: Marvel / Semic Interprint

Megjelenés éve: 1963, 1980, 1989

Eredeti ár: 38,- Ft

Formátum: a már megszokott

Borítók: db.kepregeny.net és samruby.com

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr511157102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása