HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Viszlát, Eger!

2009.06.24. 09:50 NickelADeón

Egy magánlevelet idézek, remélem írója (Balogh Attila) nem haragszik meg érte, ez a befogadói hozzáállás volt a leginkább megértő a művel szemben:


"Kedves Laci!
nemhogy megkaptam a képregényt, de pár nap alatt el is olvastam - több "adagban" kellett túljutni rajta, mert nem egyszerű "eset".
Nagyon különös élmény volt, amit azóta sem tudok feldolgozni. Mindenképpen tetszett, különösen az egyéni hangvétel, megközelítés, az, ahogyan az "eszelős fantázia" ilyen direkt módon reflektál a "ma és itt" témáira, összefüggéseire. És ehhez adódik még az igazán különös rajzstílus, ami láttán az egyszeri olvasó jóformán végig azzal küzd - és ez a "küzdelem" fontos eleme a befogadás folyamatának, azt hiszem -, hogy eldöntse, merőben amatőr ákombákomok ártatlan firkálójának, avagy egy mesteri stílusteremtő és -parodizáló grafikusművésznek a munkáját látja. És, azt lehet mondani, ez a döntési folyamat nem is igen zárul le, mire az ember a történet végére él. Na, már amennyiben egyáltalán beszélhetünk a történet "végéről". "Történetről" nem is beszélve.
És akkor még ott a dilemma, hogy az egyszeri olvasó várjon-e folytatást, avagy a félbehagyottság ugyancsak egy furmányosan kimódolt dramaturgiai trükk...
Szóval, akárhogy is, igen különös élményt nyújtott nekem ez a mű, és remélem, még sokaknak."

Cím: Viszlát, Eger!

Szerző: Lénárd László

Rajzoló: Lénárd László (borító: Kovács "mimus" András)

Kiadó: Trafik Novel (c. by dala)

Megjelenés éve: 2008.

Eredeti ár: 490,-

Formátum: fénymásolt, A5 - nyomatonként eltérő minőségben

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr421205016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása