HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Wili, Tom, Luke

2009.07.01. 10:02 NickelADeón

Villám Wilivel találkoztam először az Alfa hasábjain. Aztán Talpraesett Tommal később, legvégül Lucky Luke-kel. Az Asterixet jobban szerettem, összetettebb története, változatosabb helyszínei miatt. De Vili is nagy kedvencem lett, olyan jópofa figura. És mindig cigizett, sodrott cigit szívott a szalmaszál előtt, és ez nagyon tetszett akkoriban. Az ilyen vicces-komoly vadnyugati figurák közül szerettem a csehszlovák Limonnádé Joe-t meg az olasz Dilibill-t a Hahota 10-es számából (és később a Kókusz Bill rajzfilmsorozatból). Az Alfák lassan az enyészeté lettek, az újvidéki kiadásból vagy 3-4 volt meg, csak egy maradt, Az önkény városa. Újragyűjtéshez először nyernem kellene a lottón, a legolcsóbb rész is 4-5 ezer forint, a ritkább-drágábbakról nem is beszélve. (Mindannyian tudjuk, hogy a közelgő világvége miatt szűk érdekcsoportok a régi Mozaikok, újvidéki Asterixek és TT-k árát jól felnyomják, hogy aztán a világégés után vehessenek belőle kakaót, kis szőrös háziállatokat és eredeti Lénárdokat).

Pár éve volt szerencsém megismerkedni Simon Istvánnal, a Pesti Könyv kiadó vezetőjével, és a Lucky Luke magyar gondozójával. Nagyon szimpatikus lett nekem, főleg miután az egri Képregény Klubbot támogatta jónéhány LL-lel, és volt türelme szinte elsőként végigolvasni és véleményezni a Viszlát, Eger-t!: ) Egyébként is fura figura, bölcsész, de mégse az. Ezt az új LL-kiadást már gyűjtöm, hogy később ne fájjon a fejem miatta. Rendezvényen mindig olcsóbb pár száz forinttal.

Így felnőttként már nem élvezem annyira, a rajzok továbbra is nagyon tetszenek, de a sztorik közül ritka, amelyik ellát elég ingerrel. Ezt a bejegyzést gyorsan posztoltam, mert ugye köztudott, hogy a legújabb, MÉG AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL is kapható rész (A washingtoni férfi) szinkron kiadású a franciával, és az is, hogy ezt a részt se Morris se Goscinny nem látta, mivel rég meghalt mind a kettő (az egyikük nem olyan régen mint a másikuk). Aztán azért is eszembe jutott, mert nekem eddig ez a rész tetszett a legjobban az újak közül.

Cím: Lucky Luke – A washingtoni férfi

Szerzők: Morris és Goscinny művei alapján Laurent Gerra és Achdé

Kiadó: Pesti Könyv

Megjelenés éve: 2009.

Eredeti ár: 1599,-

Formátum: A4

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr41219534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása