HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Még nem olvastam

2009.09.17. 10:34 NickelADeón

Hát ilyen is van, ha nem is sok. Miért is nem olvastam őket?

1. Mert nem rég kaptam/vettem, és még nem volt időm.

2. Már régen kaptam/vettem, de nem tetszett a rajza.

3. Régen kaptam/vettem, tetszett a rajza, de a sztori érdektelen volt számomra.

4. Régen kaptam/vettem, a rajz és a sztori is ígéretes volt, de nem igazodtam ki a szövegen, és rest voltam szótárt kézbevenni.

5. Régen kaptam/vettem, és mindig belealudtam.

6. Ez hülyén hanzik, de ha nagy alakú és vastag (a képregény), az is zavar néha, ugyanis nagyon ritkán olvasok asztalnál ülve, és fekve vagy ölben ezek nem olvashatók. (Egy gödör-béli sörözés közben kiderült, hogy ez másoknak is gond, pl. Finogenov már megálmodott egy képregényolvasó "keretet", ami ezekhez a kiadványokhoz passzolna.

7. Olyan szép, hogy kézbe se merem venni, nehogy baja legyen.

8. El is felejtettem, hogy van ilyen képregényem.

9. Egyáltalán nem érdekel a képregény. Na ilyennel még nem találkoztam:)

Próbálok példát írni minden kategóriához most.

1. Múlt héten engedtem a csábításnak, bár igen kicsi volt ez a csábítás! Mivel láttam egy igen-igen hozzáférhetetlen kiadványt Vladiéknál (a 99-es, gyönyörű kiadású Nikopol-trilógiát), szóltam Ildinek, aki Bilal legnagyobb rajongója, és kimentem neki érte. Hogy ne jöjjek üres kézzel, magamnak is kinéztem valamit, méghozzá az alacsony ára miatt (500 Ft volt, az eredeti 6 dollár helyett. Igaz, az Amazonon már 2 dollár alatt is kapni, de hát az Amazon bolygó jóval messzebb van az én kicsi űrhajómmal Zuglótól)

Cím: Superman - Under a Yellow Sun

Szerző: John Francis Moore

 

Rajzoló: Gammill

 

Kiadó: DC

 

Megjelenés éve: 1995.

 

Eredeti ár: 6 dollár

 

Formátum: mint a többi, csak prestige

 

 

 

 

2. Szeretem a Donnie Darko-t. Nagyon hangulatos, összetett mese. Többszöri "utánnézésre" is tetszett, és valószínűleg megnézem még pár éven belül. Richard Kelly Southland Tales című filmjét (melynek előzményei a képregényben találhatók) viszont már nem néztem meg (azt se tudom, bemutatták-e nálunk). És épp a képregény vette el a kedvem tőle, s ennek a pontnak megfelelően, a rajza miatt. Nem béna, hanem olyan, amilyen, sokszor nekirugaszkodtam, de nem sikerült még befogadnom. Kaptam. Tomitól.

Cím: Southland Tales - The Prequel

Szerző: Richard Kelly

 

Rajzoló: Brett Weldele

 

Kiadó: Graphitti Designs

 

Megjelenés éve: 2007.

 

Eredeti ár: 30 dollár

 

Formátum: mint a többi tpb

 

 

3. Nem jut eszembe ilyen. Az egyik legnagyobb csalódás, amit elolvastam, de a rajz 1.000.000-szor jobb volt, mint a sztori, az ez a képregény. Fényévekre vannak egymástól. Viszont már csak a hihetetlenül részletes rajz, és az óriási árkedvezmény miatt érdemes volt megvenni a 2007-es Hungarocomixon, az első emeleten, a sarokban.

Cím: Hódítók végzete

Szerző: Jean-Pierre Dionnet

 

Rajzoló: Jean-Claude Gal

 

Kiadó: Delta Vision

 

Megjelenés éve: 2007.

 

Eredeti ár: 3990,- HUF

 

Formátum: nagy, vastag, még kezelhető

 

 

6. Ezúttal kihagyok két pontot és a 6-ossal folytatom.

Hát ezt inkább kölcsönadtam Ákosnak, dolgozza fel az élményt, és én még erősen készülök, hogy elolvassam. Akkora nagy és vastag, hogy egyszerűen keresni kell a helyet az olvasáshoz. Olvasólámpám is most lett csak, úgyhogy már gyűlik az erő, valahol mélyen, hogy nekiüljek ennek a szörnyetegnek. Amúgy a 60-as évek Batman-lázát (játékok, kütyük) és mangáit mutatja be. Ákos mondta, hogy minden sztori befejezetlen, szóval valamit nagyon elb...altáztak ezek a szerzők.

Cím: Bat-Manga! (Limited Hardcover Edition): The Secret History of Batman in Japan

Szerző: Csipp Kedd

Rajzoló: Jiro Kuwata

Kiadó: Pantheon Book

Megjelenés éve: 2008.

Eredeti ár: 60 dollár

Formátum: nagy, vastag, nehezen kezelhető

 

 Folyt. köv.

 

Ennek

a

képnek

nincs

köze

a

bejegyzéshez.

Csak

megtetszett.

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr271387924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fdave 2009.09.19. 14:32:44

Nekem a Southland Tales is tetszett, bár fényévekre van a Donnie Darkótól. Annyira azért még sincs messze, hogy ne fenném a fogam az egyik képregénykötetre. Ez melyik a háromból? Vagy egybekötve az első három fejezet? Mert a film a negyedik fejezettel indul, és ha jól emlékszem Olórin egyik régi geekz-es cikkére, három képregény az előzmény. Ami a rajzokat illeti: neten "belenéztem" az egyikbe, és nekem nem volt sok bajom velük. Voltak annyira rosszak, hogy figyelhettem a történetre.:) De a viccet félretéve ha jól tudom a Surrogates-t is ez a rajzoló rajzolta, szóval azért bőven a "belefér" kategória. ;)

NickelADeón 2009.09.21. 11:25:38

Ez nagyon vastag, vagy 300 oldal, gondolom egyben a három... A rajznál meg biztos ízlésbeli dolog, Deodatot se bírom a sok árnyék miatt. Nem a minőséggel van bajom, hanem a személyes ízlésem nem veszi be:)
süti beállítások módosítása