HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Előrejelzés

2009.12.31. 15:11 NickelADeón

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány embert szúrópróbaszerűen (kepregeny.net-es nickekkel) megkérdeztem levélben.

Mit vár Ön 2010-től képregényes szempontból?

 

Vladi

Jelenleg olyan a helyzet, hogy nem igazán lehet egy egész évre előre tervezni.

Stagnáló vagy tovább csökkenő új magyar megjelenési mennyiségre számítok 2010-re amennyiben nem mélyül tovább a gazdasági válság. Az átlagos példányszámok tovább csökkennek és áremelkedések várhatóak az új megjelenéseknél.

Lesz sok rendezvény, amik próbálnak majd nyitni más irányokba nem csak a képregényesek felé. Viszont elképzelhető, hogy évek alatt már megszokott rendszeres rendezvények mégsem kerülnek megrendezésre vagy teljesen átalakulnak.

Összeségében nagyjából hasonló évre számítok mint idén, de remélem, hogy valamikor 2010 folyamán el tud indulni valami kis fejlődés is.

 

Nero Blanco

Inkább remények, mint várakozások:

A magyarországi képregénypiac több évi folyamatos bővülés után bekövetkezett visszaesése az újdonságok tekintetében nem folytatódik, hanem nagyjából az idei szinten stabilizálódik.

A tulajdonos- vagy profilváltások és megszűnések miatt az év végére különösen beszűkült lehetőségek pótlására újak nyílnak a sajtóban közölt képregények előtt.

A szegedi képregényfesztivál sikerén felbuzdulva újabb vidéki helyszíneken is tartanak több száz fős rendezvényt.

 

Pityesz

Nagy képregényes áttörést semmi esetre sem várok (az túl szép lenne) semmilyen szempontból, de ne legyen igazam.

A (relatíve) nagyobb kiadók óvatosabb üzletpolitikájára, ezáltal kevesebb új képregényre és a szerzői kiadások további megjelenésére számítok.

 

Halmos Ádám

Kisebb címszámot, mint az előző évben, néhány kiadó további gyengüléset, mások stabilizalodását, es egy váratlan sikert.

2010 lesz az az ev, amikortól az újkori magyar kepregenykiadásnak véget ér az álmodozó gyermekkora es végre sajat lábára kell állnia, hogy megkezdje a felnőtt eletét.

 

Dala
 

A kérdés az, hogy óhajra vagy reális dolgokra gondolsz. Ezért kétféle választ adok, válaszd ki, melyikre van szükséged.

1. Prognózis 2010-re: Sajnos úgy látom, hogy a nyugat-európai, amerikai és távol-keleti képregények terén egyre kevesebb kiadvány várható, gyakran kezdetben sikeresnek induló sorozatok szűnnek meg. Viszont mai magyar képregényekből egyre szebb a felhozatal, és szerintem ez jövőre még inkább így lesz. Szerintem a kis példányszámú és viszonylag olcsó képregényeknek kedvez a gazdasági környezet.

2. Óhaj 2010-re: Szeretném, ha a meglévő sorozatok folytatódnának, és újak is indulnának. Több európai és több régi magyar képregényt szeretnék. A mai magyar alkotóknak pedig minél több pályázati lehetőséget kívánok, mert a pályázatok nagyban befolyásolják az új hazai munkák számát.


Grifter

Szerintem nincs akadálya, de dobj egy emailt, mert a PM-et nem használom és 2 perc múlva elfelejtem.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr91635278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geomayler 2009.12.31. 16:02:51

Sztem Grifternek lesz igaza. :D

Amúgy jók ezek a villáminterjúk, kneten is simán lehetne hasonló.

mimus 2010.01.04. 19:20:37

oooooOOOOOOoooOOOHHH ERECTION!

Bayer Antal · http://neroblanco.blog.hu 2010.01.05. 13:18:44

Laci, nem bírjuk tovább az izgalmakat. Dobtál emailt Grifternek?

NickelADeón 2010.01.05. 13:23:09

Igen, emilt is küldtem még tavaly. Miután nem válaszolt, maradt ez a rövidke hozzászólás, főleg a szilveszteri vidám hangulat miatt. :) Remélem, előbb-utóbb válaszol, és kiderül, mi az ő jövőképe.
(Biztos vagyok benne, hogy ezt a blogot nem olvassa.:)

Grifter 2010.01.07. 16:44:05

"Elnézést, már biztos késő és nekem kellemetlen...de nem jutott eszembe semmi okos :D Tényleg.
A 2010 képregényes szempontból borzasztó kiábrándító lesz, vagy talán csak kiábrándító, de nem borzasztó. Szóval semmi jót. De ezt ne írd ki :D "
(Az imént küldtem el e-mailben, gondoltam idenézek tényleg késő-e: Így viccesebb, meg is érdemlem, maradjon :D)

NickelADeón 2010.01.07. 17:08:06

És mégis :) Köszönöm az immár teljessé vált válaszokat!
süti beállítások módosítása