HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Pro és kontra III.

2010.01.12. 12:17 NickelADeón

Pro

Ez a képregény azoknak jön be leginkább, akik még nemigen találkoztak képregénnyel. Nekik nagyon. Azután jönnek azok a kedves olvasók, akik már olvastak képregényt, és elég nyitottsággal rendelkeznek ahhoz, hogy elfogadják, ez egy ilyen mű. A BMX-kölyök kiváló munka bizonyos szempontból. A visszajelzések alapján az első pár oldal meglep, elérzékenyít. A további oldalak pedig nosztalgikusak, míg a történet érdekes, a narráció újszerű (a lépcsős jelenetet többen dicsérték). Példa nélküli megoldásokkal találkozhatunk. Igazi újító munka, őszinte, személyes. Mint ez a dicséret.

 

Kontra

Az előrendelők még mindig nem kapták meg a példányaikat. Mégis, hogy képzeled ezt, te „szerző” (és most csak a kapcsolatunkra való tekintettel nem szúrlak le jobban)?! Legalább kérj elnézést, te paraszt! Már mindenki megvette, aki akarta (és hallott róla), az előrendelők pedig még mindig nem, sőt, csak ígéretet kaptak, hogy megkapják a példányukat. De mindegy, ez rád tartozik, te majom. A rajz! Láttál te már képregényt? Ha igen, minek erőlteted a rajzolást? Hogy senki nem rajzolna meg ennyi oldalt a kedvedért? Hát aztán, akkor inkább már ne csinálj semmit, gyakorolj két évtizedig, te bénák bénája. Vagy gyűts pénzt, ne verd el képregényre meg minden hülyeségre! És ez a digitális technika? Azért mert használtad már a Photoshopban a kontrolix kontrolvét azt hiszed, képes vagy homogén munkát kiadni a kezedből? Hát nagyon tévedsz, öcsi, gyűjts pénzt, rajzoltass, ha meg nagyon rajzolni akarsz, jó mély az a fiók ott a sufniban! Bár ennek a ...-nak nem is elég mély, csak a Mariana-árok.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr241666154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NickelADeón 2010.01.12. 12:21:40

Igazad van. Elnézést az előrendelőimtől. Megjelenéskor nem volt keret, nem tudtam postázni őket. Karácsony előtt nem akartam, mert szomorú. Megint nem tudok "hitelezni", postaköltségre se.
Pesten kapható a Komikon képregényboltban (Wesselényi 12. - a Holdfény alatti légópince, balra a főfoglár szobája mellett. Egerben régen jártam, de a Centrum melletti utcai árusnál hagytam 10 példányt, szerintem abból van még.
Még egyszer elnézést.

zhal 2010.01.14. 22:30:18

Hát izé. Tök jó volt. Kissé fájdalmas, de azért is, sőt főleg. Voltak mondatok, amik sorban egymás után vágtak egyet az emberen, más azon a részen, ami elég mélyen van, hogy őszinte legyen. Hozzá került gyermekkor, meg bicikli, meg anya. Nem is mondok többet, mert szubjektív. Nem hagynám abba, ha én csinálnám. Ha kétségeid vannak, csak kérdezz, hogy miért. De csak akkor! ;)
süti beállítások módosítása