HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

A legdurvább magyar Denevéremberek

2009.06.16. 11:28 NickelADeón

A hazai Batman magazinnak nem is az első száma volt számomra a legütősebb, bár megalapozta a rajongásomat a karakter iránt. A legdurvább részek számomra a magyar 5-6-7-8-as számok voltak.

Az 5-ös szám pszichopatája, aki emberi szerveket főz meg és eszik, 13 évesen jobban sokkolt, mint az első szám Jokere mikor hasba lövi Barbara Gordont, szóval durvább volt, mint a Gyilkos tréfa összes torzszülöttje együtt.

Aztán jött a Nincs igazság? (angol címe Blind Justice) sztori, összetettsége és rajzi világa, az afrikai-amerikai Denys Cowan alkotta képi világ rendesen fejbevágott. Mi ez? Mi történik? El kellett olvasnom egy csomószor, hogy felfogjam miről szól, de azóta egyik kedvenc történetem.

Gyönyörűen „árnyalódik” Batman karaktere, a cél érdekében sok áldozatra képes, nem annyira hősies, mint máskor, és a végén az „unhappy end” is különös volt. Hát még a rajz, a rémálmok, szálkás-össze-vissza-vonalú kesze-kusza rajzok. Annyira jó volt Henri Ducard karaktere is, és nehéz volt elhinni, hogy Bruce ennél a „becstelen brigantinál” is tanult. Olyan sztori volt, ami odafigyelést igényel egy kamasztól, többszöri átolvasást, ide-oda lapozgatást. Mostanában is találkoztam egy ilyen nehezített befogadással terhelt, ámde éppen ettől érdekes könyvvel, ez pedig a teljes Gemini-jelentés. (A Watchmenhez már régebben volt szerencsém.)

Emlékszem egy olvasói levélre, mely kifogásolta, hogy az Egy amerikai Denevérember Londonban (magyar 11-es szám) című sztoriban egész oldalas képen ábrázolja a modern Guy Fawkest, az arab mukit egy kerítésre felakadva. Nem értettem az olvasót... Addigra már Joker lelőtte Barbarát, hihetetlen módon megalázta Gordont, szétverte pajszerrel Robint, ott volt a Nincs igazság?, A félelem, a Véres videók. Hol él ez? Mennyi durvulás volt már a 11. számig, ennek az embernek meg egy tök békés, átlagos kép fájt?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr741188465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása