HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Mi lett volna, ha...?

2010.05.10. 10:03 NickelADeón

2009. szeptember vége. Péntek van. Jó nap, rövidített. Munkába menet megnézem a kedvenc újságosbódémat, ahol egy olyan alak az árus, mint az Őrzőkben. Csak ő mindig itt élt, ehhez alkalmazkodott, kopott barna kalapja ősszel mindig a fején, arca egyszerű, mint egy sarki kocsma. Odasandítok. A bódé nap felőli oldalán a képregényfal, mint ilyenkor mindig. Odasüt a korai nap, a Semic uralta álomképre: Csodálatos Pókember, Rejtélyes X-men, Marvel Extra, Superman és Superman Ultra, Batman, és a Batman: Sötét Lovag Legendái, Detective Comics Extra, Vidám Dallamok, Muppet Show, Spawn, Fathom, Witchblade, Buffy, Prédikátor, még minden kapható egyszerre. A Pókember még mindig havonta jelenik meg, és két aktuális és egy klasszikus történetet közöl - több, mint tíz éve. Lassan itt az örszázadik szám, kíváncsi vagyok, Harza Tamás főszerkesztő milyen borítót és csomagolt ajándékot talál ki majd. Az Aliens és a Predator mellett a Transformers. Francia cuccok: A Kockás (kütyüvel) és a Klasszikus Kockás: Pifek és Vaillantok. Magyar sorozatok: a Rejtélyes Képregények, mely kéthavonta 80 oldalon közöl fekete-fehér horrort, krimit, sci-fit, westernt, kalandot, kung-fut, misztikust és fantasyt, kiváló borító - a borítót hagyományosan Fazekas Attila komponálja, a beltartalom a fiataloké. Fazekas lapjában, a Botondban új Perseus történet indul, Kiss Ferenc írja - azt mondják, jó fej. A Kockafejet is be kéne szerezni, Göndöcs és Fekete lapja tele van jósággal. Na meg itt a Körző is, meg a Véletlen Vonalak.

Lesz min rágódni munka alatt, mit vegyek majd meg. Leszoktam már arról, hogy közvetlenül a megjelenések után vásároljak. Annyi pénzem úgy sincs, hogy mindent megvegyek. Hát, a Pókembert feltétlenül meg kéne venni, egy-két szám maradt még csak ki, és úgyis megbánnám, ha nem. Az X-men is jó épp, kíváncsi vagyok, mi lesz San Fransiscóban velük. A Marvel Extrában az Új Bosszú Angyalait kihagynám, de a Hulk Bolygó nagyon tetszik. Ezen még gondolkozom. Superman: Új Kripton, és a John Byrne-éra folytatása: kár lenne kihagyni. De valahogy Szupi mindig a végére kerül a vásárlási listán. Hát, nem tudom. Superman Ultra - gyerekeknek való, nem kell. Batman. A Végső Krízis utáni történetek - mint eddig minden, kihagyhatalan, ahogy a Sötét Lovag Legendáiban most elkezdett, régi sztorik, a Gotham Lovagjai. Ajaj. Hát ezek kellenek. A DC Extra Krízist közöl, azon még gondlokozom. Aliens és Predator most nem, Muppet Show, Vidám dallamok - muszáj, Spawn felejtős. Kockások kellenek, Rejtélyes kell, Botondot meglátjuk, Kockafejet is meggondolom, Véletlen Vonalak is - kell egy kis underground. Többre nem futja.

És még itt a könyvesbolt. Kirakatának harmadában képregények. A La Linea Thorgal, Zsoldos, Moebius Örök, Francia Képek-kötetei mellett a Nova Képregénykiadótól Jodorowsky, Torony, Feistek, az Egyesült Magyar Képregénykiadótól magyar albumok dögivel. Tin Tin, Asterix a negyvenedik albumnál tart, Villám Vili a Pesti Könyvtől. A mangák: Akira, most jelent meg a Domu, megy a Nana, a Death Note, az Árnybíró, a Spirál második kötete Itótól, és még rengeteg dolog, kedvencem a macskanevelős sztori (meg a bélyeggyűjtős négyszázoldalas).

Lesz min gondolkodni. A buszon olvasok egy kis Ady-t.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr321987791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimus 2010.05.10. 17:04:17

Most komolyan ez mi?

lonesloane 2010.05.11. 11:31:10

Mi lenne? Te is szoktál ábrándozni, nem..? :)) Megyek, főzök is egy kávét, hogy felébredjek..

nuklearis_baromfi · http://nuklearispillanatok.blogspot.com 2010.05.11. 16:22:38

"Ady de a didit, a didit Ady de...!"

...semmi többet nem tudok elmondani.

NickelADeón 2010.05.11. 16:48:50

Jaj, de fájdalmas lesz a (reklám) május 22-én, a 6. Képregényfesztiválra megjelenő Vass Róbert által lejegyzett Ágoston-saga. Híd lesz ez az ó-egyetemi, az új-egyetemi és a poszt-egyetemi humor között. Baromfik, emberek és sugárzó nukleárisok metszéspontja. Fájdalom.

mimus 2010.05.11. 17:36:28

Azt írtad hogy: Munkába menet megnézem a kedvenc újságosbódémat, ahol egy olyan alak az árus, mint az Őrzőkben." Egy néger az árus?

nuklearis_baromfi · http://nuklearispillanatok.blogspot.com 2010.05.12. 09:09:28

Nickel: Nem tudom, honnan veszi mindenki, hogy humoros lesz. Nagyot fogtok koppanni...:-)

mimus: A Watchmenben egy öreg fószer az újságárus, a kisgyerek néger.

mimus 2010.05.12. 17:56:50

BAKKER igazad van, viszont én azzal pszichológussal keveretem össze.
de mentségemre szóljon h ezt a haverom mondta én csak megírtam
hehe bocs Peti

raveon 2010.05.16. 09:52:05

Én már nem is tudom, hogy érdekel-e ez a kérdéskör. Nem igazán van kedvem gyűjteni a magyar nyelven kiadott amcsi cuccokat. Azt jónak tartanám egy új generáció miatt, ha lenne 616-os Pók meg Batman az újságosnál, már csak azárt is mert olcsóbb lenne.

Magyarokkal megint felemás érzéseim vannak az utóbbi időben. Egyre kevesebb dolog érdekel belőlük - viszont azt egyre jobban értékelem.
süti beállítások módosítása