HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Szafári

2009.07.16. 15:35 NickelADeón

Első Vaterás vásárlásom (700-ért ütöttem le, de szamárfül miatt az eladó végül 500-ért adta - ő alkudott magára), és ebben a hónapban az egyetlen. Gondoltam, hogy ha már első, lepjem meg magam valami érdekessel. Erről a képregényről azt se tudtam – mint oly sok másikról – hogy annak idején megjelent, nem láttam akkoriban, utána meg miért is kerestem volna.

Árpi szerint amikor játszódik a történet, nem volt még dzsip szó se, hát még ilyen Land Rover terepjáró. Ezek után erősödött bennem az érzés, hogy ez a képregény simán hozza egy Zs-kategóriás horrorfilm valóságvonatkozásait, azaz magyarázat nincs a tettekre, és semmi nem stimmel benne – az atmoszférán kívül. Az viszont jó. Köszönhetően az érthetetlen rajzstílusnak, mely egyszer művészi, máskor olyan, mintha egy általános iskolás színezőkönyvből lenne kimásolva, de nagyon szép akvarelles színezése van.

Árpi azt is mondta, hogy szerinte mintadarabja a kilencvenes évek eleji hazai nosztalgiahullámnak, mely a huszadik század első negyedének egzotikus pulpjait lovagolja meg, lásd Tarzan (Fazekas Attila rajzai) és társai.

 

Cím: Szafári - horror-szex képregény

 

Szerzők: W. G. Hogan (Gáti Kovács István)

 

Rajzoló:J. Hammer - aki tudja, mondja ki ő

 

Kiadó: Tiger

 

Megjelenés éve: 1989.

 

Eredeti ár: 48,-

 

Formátum: A5 körül

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr881249537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása