HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Sötét erők

2012.11.07. 09:28 NickelADeón

Gyereknek? Szerintem izgalmas élmény lehet. Felnőttnek? Trash. Igaz, viszonylag magas élményfaktorral.

Hazafelé, a Relayben, a föld alatt, a Blahán. Kis izgalommal, hogy nyomozni lehet.

Ki az a Louis Dreamy? Álmos Lajos néven nem találtam napközben grafikust. Kis méret, jó papír.

Kifejezetten webtrash logók, mintha valami vicc vagy szekta lenne. Great Comics, Christine Taylor. Fura kanji-szerű folt, egy égitest sztratoszférával, fekete téglalapon, ízléstelenül egy kis Földdel.

A másik logón az egyik főszereplő, alatta felirat, Comics, csak csupa nagy betűvel, Comic Sans-sal, mintha vicc lenne a mai világban. Ez már nem néz ki annyira furán, mint a másik.

Még egy logó, Legends felirattal, rajta a köpeny térbeliségét bemérve Superman jellegzetes sziluettje kék alapon, nagyon egyszerűen, mondhatni primitíven keretezve.

Aztán még egy ronda logó, Number 1.

A hátsó logón van még egy logó, rajzolt, Green Velvet felirattal az is amatőr.

1_resz_a5meret-1.jpg

A cím, a Sötét erők megint faék egyszerűségű. Egyszerűbb nem is lehetne. A címfelirat rajza már nem rossz, fanzine-jellegű, rajzfilmes. Felül egy kámzsás, piros szemű alak, a címlogón két kis kobold. A címlapot egy tesztoszteronbomba és egy ösztrogénbomba foglalja el, előttük egy füstbombás kéz, a háttér vonalas rajz. Látszik, hogy aki elkövette, tud rajzolni, és jól bánik a digitális ecsettel is. Bár a szőke nő a bal mellétől a hátáig 2,2 cm, a dereka pedig 0,7 cm, és ez itt fura, de végül is nincsenek lényeges elrajzolások, és a borítót jónak mondanám. Talán valami orosz vagy ukrán minőségibb fanzine-ban láttam hasonló rajzokat már, évekkel ezelőtt. Belül is stimmelnek a szereplők, tárgyak arányai. Amatőrnek néz ki egy kicsit, ami a széles skálán mozgó kontúrozást, és a számítógépes színezést illeti, de mégis látszik rajta a gondos munka, és iskolát végzett embernek gondolom a rajzolót, szóval amatőrség és profizmus egyszerre látszik rajta. A kevés panellel kialakított történet zárt, arányos oldalképei is ezt igazolják.

Van benne poszter, ami tök jó, és a végén egy oldal Hogyan készült. Ez feltétlen jó, és értő hozzáállást tükröz.

A képregényfüzet csak akciót tartalmaz. Huszonkét oldalon feltűnik egy háttérben álló (azaz ülő) bolond professzor, egy felturbózott Bane, a maszkja kicsit mint Véres Kézé, az egyik keze vaskezes fegyver, kütyüs övcsattal, Wabird-szerű ruhában, de egyszerűbben. Jól néz ki. Egy nagyseggű, gigamellű csaj, és nem sorolom tovább, mert még tűnnek fel ugyanennyire nem eredeti figurák, közhelytár az egész.

Mégis, az elegy, a ritmus, a narráció, ez a huszonkét oldal misztikus-szuperhősös-nyomozós-őrült tudósos valami viszonylag szórakoztatóan hatott, míg elolvastam gyorsan kétszer-háromszor. (Magas sarkú szandál a főhősnőn!!)

1_resz_a5meret-192.jpg

Ha gyerek lennék, biztos gyűjteném, de nem tudom megsaccolni a célközönséget. A hátsó borítón egy nagy mellű csaj tárja szét a lábát, szóval elég erotikus képregényként is el akarja hitetni magát, de ez belül nincs így, vannak benne ilyen arányú nők, de az egész egy gyerekes akcióképregény, olyan, mint amikor egy gyerek játszik a játékbabáival, és ezt lerajzolja, csak ez a gyerek tud rajzolni, mert felnőtt. Így bárkit el tudok képzeli lehetséges vevőként, peronon várakozó utast, nagyáruház polca körül lófráló felnőtt férfit, izgalomra vágyó gyereket. Nőt nem, ha csak nem érdeklik a képregények. Nincs nő, aki ilyen nagymellű rajzokat nyíltan mutató képregényt, hacsak nem a hecc kedvéért, leemelne a polcról. Esetleg érdeklődő grafikus.

Ha kéthavonta jelenik meg ennyi, akkor évek telnek el, mire történik valami, ahhoz pedig sok vevő kell vagy sok pénz. Egyelőre úgy gondolom, olyan egye-fene, megveszem, ha nagyon unatkozok kategória, van valami bája, de lehet, hogy írni érdekesebb volt róla, mint olvasni.

Titokzatossága, ami vonzó, hogy így hirtelen előtűnt. Kíváncsi vagyok, ki van mögötte, mert lehet egy komoly ember vicce, egy komolytalan felnőtt kiéli magát (mint filmben Paul Verhoeven) egy kísérlet vagy bármi.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr34894862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.11.08. 08:48:46

22 oldal, klasszikus képregény méret, 2havi megjelenéssel is le lehet zavarni 2 minisztorit 1 év alatt. Pláne, hha nincs cselekmény :)
490-ért be lehet próbálni.

woeisme815 2012.11.09. 09:06:32

Jézus a kereszten! Lehet tud bánni az ecsettel, de ha iskolát végzett volna, öregem, akkor nem rajzol ilyen anatómiai pontatlanságokat. Így elrajzolni egy nőt, borzalom. Az viszont látszik, hogy izmos faszikat sokkal többet rajzolt, benne van a gyakorlatban. De higgy nekem, Laci, épeszű, iskolát végzett ember nem rajzol ekkora csöcsöket. Minek neki ekkora? A izmos hátán az két tartály, vagy mi az,elég fura szögben áll, nem tudom elképzelni, hogy kacsolódik ott bármihez is. A borító is túlzsúfolt, van pár felesleges dolog rajta, a logó önmagába jó lenne, de tele van az is hülyeséggel. Ha már képregényre költöm pénzt, vegyek valami jót, engem nem győzött meg. My job is done here!
süti beállítások módosítása