HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Hová tovább Kepregeny.net?

2009.07.01. 10:56 NickelADeón

Ez egy kicsit provokatív bejegyzés, de csak a kínáncsiság diktálta. De lehet hogy nem is az. Kedvenc oldalam, minden hibájával együtt. Legnagyobb hibájának egyszersmind legnagyobb előnyének az őszinteséget tartom. A főoldali kommentekben bizonyos jelenségeknél megjelenő  rossz emlékű vagdalkozások, ide-oda mondogatások zavartak leginkább, és hogy ezek miért nem lettek szűrve. Egy belső fórumban ez nem zavart volna, de a főoldalon sok embernek elvehette a kedvét – ha már az alkotók, „hívők” így vitatkoznak, mi lehet a jéghegy csúcsa alatt?

Valahogy itt, ezen az oldalon vezetődik le a képregényes társadalom minden nyűge, az egyéb képregényes oldalak inkább baráti közösségként működnek.

Az őszinteséget dicsértem. Az biztos: a belső fórumokból szinte mindent megtudhatunk a képregényről. A hazai kiadásról, példányszámokról, nyomdaköltségről. Meg a nem-hazai érdekességekről, szóval mindent ki lehet itt deríteni, köszönhetően a keménymag tudásának és tapasztalatának. Itt nagyon kevés üzleti titok van, azért van, de össze lehet rakni a képet, ha kicsit is figyel az ember.

Na de mire jó ez az oldal? Híreket közöl mindennel kapcsolatban, ami képregényes vonatkozású – legyen az film, zene, pályázat, esemény stb. Összegyűjti és archiválja a képregényes vonatkozású cikkeket. Közöl ajánlókat szkennelt és „analóg” anyagokról. Kiterjedt tematikájú fórumán minden megtalálható. Kiváló közösségi adatbázisa van. És ez így, ennyi lesz örökre?

Csak az gondolkodtatott el, hogy kell-e bővítés, fejlesztés az oldallal kapcsolatban? Nemrég kapott új motort, ez a legerősebb képregényes oldal. De kell-e még fejlődnie és hová fejlődhet? Akkor gondolkoztam el, mikor kiderült, hogy az alakuló magyar képregénytár a jogokkal való kapcsolatok (főleg kARTon) miatt saját (kartonos) szerverre költözik. (Látszott, hogy van akit ez zavar, kíváncsi vagyok, Z mit gondolhat a "fejlődés lehetőségeiről" és hogy kell-e)

A honosító oldalak jobban szeretik az árnyékos oldalt. A blogok is elvannak, aki felfedezte őket magának, az megtalálja úgy is, amit szeretne.

Kell-e valamerre lépni a minimális emberi erőforrással gazdálkodó legerősebb képregényes oldalnak, vagy úgy jó, ahogy van?

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr291219662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tungsram777 · http://kepregeny.info 2009.07.02. 19:39:17

Azt gondolom, hogy egy ilyen kérdésfelvetésre legalább egyetlen javaslatot magának a kérdezőnek is kellett volna tennie. Ahogy én látom, a képregény.net munkáját a különböző érdekek ütközése hátráltatja, és azt gondolom, sokan nem ismerik fel a benne rejlő lehetőségeket, illetve nem törekednek szorosabb, hatékonyabb együttműködésre. A jelen körülmények között szerintem ennél jobban csak akkor lehetne csinálni, ha mind főállásban dolgoznánk rajta.

NickelADeón 2009.07.02. 19:49:59

Egyelőre nincs ötletem, pedig gondolkoztam mielőtt és miatt megírtam ezt. És még mindig.

NickelADeón 2009.07.02. 19:50:59

Talán interjút kérhettem volna, ezt belátom.

zhal 2009.07.07. 15:52:29

A db integrálása egy ideje kézenfekvő, egyrészt az infó közvetlenebbé tétele miatt (azok felé, akik azt sem tudják mi hol mennyi), másrészt a művek, alkotók közösségi versenyeztetésével (hány csilaggra értékeled), vagyis a kiadóknak és a vásárlók bizonyos piackutatási hozzájárulással.

Egy jól szervezett db-vel sok adathoz, ismerethez lehet hozzájutni - ha meg a külvilágból érkező is könnyen hozzájut, az tiszta haszon. Most azért fel kell kötnie a gatyát annak, aki azt szeretné megtudni, hogy mit kaphat a boltokban - legalábbis jónéhány kattintásba/levélváltásba beletelik.
süti beállítások módosítása