HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Csodák

2009.07.02. 18:49 NickelADeón


Gyűjteményem egy részét csodák képezik. Az egyik csodacsomag egy óvodai mindenes nénitől érkezett. A Forrás Gyermek- és Szabadidőközpontban dolgoztam. Többek között képregény klubot, képregényes nyári tábort vezettem, egyedül és Kis Pál Judittal. Nem volt egyszerű a gyerekekkel. Erről külön bejegyzést kérek „Nevelési tanácstalanságok!” címmel!

Gyerekkoromban ez volt az Úttörőház. Jártam ide Régész Szakkörbe, Filmkubba, emlékezetes volt a találkozás Haui Józseffel, később, pár évvel ezelőtt a lánya, Boglárka is kulturális-idegenforgalmi szakemberként dolgozott a városházán, a barátja pedig apám Heves Megyei Tervező Vállalt-béli volt kollégája fia volt, szóval kicsi a világ. Ugyanolyan maradt az Úttörőház 2005-ig, jó szocreál épület, a felső sötétke folyosón hatalmas Doktor Bubó-részlet. Mikor oda kerültem, akkor alakították át, elég modern lett, jó hely, sajnos a Doktor Bubó faliposzternek vége lett.

Egy időben jártam ide Semices újságokat – Bobó és Góliát, Robotzsau, Batman, Superman, A csodálatos Pókember stb. – olvasni, a porta mellett voltak kitéve, de sokat elvittek közülük, hétről hétre kevesebb újság volt ott.

Csodák. Viszem ki a szokásos meghívókat az óvodákba, plakátokat rendezvényekről kicsiknek, mint PR-es, J ott járok az Olasz utcai óvodánál, megszólít egy 50 körüli serényen dolgozó, kedves arcú nő. Kedves Laci! Van pár képregényem, és mivel lassan jön a lomtalanítás, arra gondoltam, nem dobom ki őket, hanem odaadom magának, láttam a tévében, hogy képregényeket gyűjt, és szakkört is vezet. Köszönöm, csókolom, igen. És emlékszem magára az óvodából még, Laci! Te jó ég, ezt komolyan tetszik mondani? Igen, emlékszem. Az 26 éve volt.

Vagy ötven Mozaik, az „újabb”, nyolcvanas évekbeli számok, ebből megvolt eredetileg nekem is az összes szám, de elveszett vagy húsz darab kivételével, csodálatos módon újratermett, vagy húsz Kockás, szintúgy megvoltak, elvesztek és megkerültek, és vagy harminc Hahota, ugyancsak.

Aztán bejött egyszer a Forrásba Oláh Eszter, és átadott megőrzésre néhány képregényt, melyet az apukája vágott ki annak idején a Népújságból. Még egy külön karton védőborító is van hozzá, gondosan vigyázok rá. Aztán bejött a testvére és ő is adott egy ugyanolyan példányt védőborító nélkül.

Képek pótlás alatt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr941222724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása