HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Sky Channel, Super Channel

2010.08.08. 15:12 NickelADeón

Vasárnap van. 1991. Ilyenkor már délelőtt a tévé előtt ülünk. Anya hiába kéri, hogy menjünk le még délelőtt a piacra, vigyük le a szemetet, vagy mossuk fel a lépcsőház ránk eső részét, a Sky Channel és a Super behúztak minket. A műsor egy számítógépes újságban van csak egyelőre benne, ami nincs mind meg, így maradnak fehér foltok, meglepetések. Az egyik adón egy egér vezeti a műsort meg tán egy macska, a másikon egy szeplős, vöröshajú, szemüveges gyerek, nem valami szimpatikus. A sötétítőt behúzzuk, az ajtót becsukjuk, hogy ne halljunk mást, csak a felcsendülő főcímeket, és áhítatban töltjük ebédig az időt. Csak egy-egy fél órára, negyven percre hagyjuk el a bázist, amikor nem olyan műsor megy, amit kedvelünk, vagy már ismerünk.

Eltelt hetven év. 2061. Mindennek vége. Amire a Mad Max-ből emlékeztél, valóra vált. Hétfejű nukleáris baromfi kukucskál be a rozsdaette BMW-kaszniba, ráürít a nyomtatott listára, melyért odaadtad az éves vízadagodat, hogy emlékezhess, és úgy érezd: gyerekként voltak még érzéseid.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animated_television_series#1980s

Az apró videójátszó már nem működik. Magad elé képzeled a soha többé nem látható főcímeket, belül felcsendülnek az ezerszer hallott jellegzetes dallamok.

És eljő Thundarr!

A nyarfaerdőből előlovagol a Lone Ranger!

Az űrsivatagból elővágtat Brave Starr és géplova!

Irány a soha több nem végtelen űr Blackstar!

Transformers! G.I. Joe! Thundercats! Gadget felügyelő!

Végül óvatosan, hogy véletlenül se lássa senki, előhúzod szakadt inged alól a 2010-ben vaterázott M.A.S.K. figurákat és könyveket, és újra és újra megpróbálod megfejteni, miért jelentenek ezek a figurák és emlékek még mindig annyit, hogy itt tarts miattuk. Ahelyett, hogy édesednek segítettél volna, és most arra emlékeznél, gondolatban visszautazol az időben, és tehetetlenül érzed, ahogy édes, vékony nyálcsík kúszik ki kérges szád szegletéből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Nézed, nézed a tökéletes szimmetriát.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr282207456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lonesloane 2010.08.11. 13:55:39

Ó, azok a régi szép idők... Mondjuk már gyerekfejjel is lehetett érezni, mennyire brutálisan gagyik ezek a filmecskék, de egyfajta bűnös élvezetet okoztak, mint később a trash-pulp filmek...

nuklearis_baromfi · http://nuklearispillanatok.blogspot.com 2010.08.14. 05:36:32

Ha már Thundarrnál tartunk: én nem ismertem ezt a sorozatot, de annyit tudok róla, hogy egy bizonyos Steve Gerber találta ki - ugyanaz az úriember, aki Howard kacsát.
süti beállítások módosítása