HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Elszívni

2010.10.04. 11:09 NickelADeón

Nem tudom, hol volt először ilyen, én az F4-re gyanakodnék, és valamikor nagyon régenre. Jómagam először 1989-ben a Monolit bosszújában találkoztam ezzel a jelenséggel, mikor több szuperhőst összekötnek, hogy nagyobb energiát nyerjenek a soros kapcsolásból.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami a szuperhősöket illeti, mostanában inkább DC-t olvasok, vagyis szinte csak azt. (Köszönhető ez mimusnak és trako-nak is, részben.) És ez a motívum idegesítően sokszor bukkan fel különböző munkákban.

A Salvation Run-ban Lexi kötötte össze a rosszfiúk egy részét, hogy vissza tudjanak térni a Földre. Pont mint a Monolitban.

A Death of the New Gods-ban a Forrás trükközik egy második fallal, amibe a megölt isteneket teszi bele, hogy energiát nyerjen belőlük. A recept majdnem ugyanaz.

Most jutottam hozzá - köszönhetően egy friss ajándéknak, melyet I-től és G-től kaptam, az Infinite Crisishez, ahol az "egyik" Lex Luthor ugyancsak ugyanilyen géppel nyer ki energiát - gyönyörű gép mondjuk, mely az Anti-Monitor csontvázából készült, csak épp ugyanolyan, mint a többi.

Lehetne sorolni az ilyen jellegű sztorikat, most hogy leírtam e sorokat, még eszembe jutott egy pár, kicsiben.

Végül is ugyanolyan képregényes "alapvetés" lett ez az évtizedek során, de vajon miért ennyire szegényes az írók fantáziája?

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr792343470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása