HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Heti DC Mimussal (spoileres, de még mennyire)

2011.10.03. 10:40 NickelADeón

 
All Star Western végre. Erre vágytam. Jonah Hex van főszerepben. Gotham citiyben valaki öli meg a prostituáltakat. Jonah meg Dr. Arkham nyomoznak a gyilkos után. Tulajdonképpen ennyi. Izgi ez a helyzet, nyomozni kell a gyilkos után, nincs semmi segítő eszköz csak a két öklöd, meg az egész város akit végig kell pofozni. Aztán persze egy kocsmai verekedés sem maradhatott ki. A rajza egy kicsikét lehetne jobb. De ami rettentően zavart ezek a pasztell színek végig. Értem én, hogy régi filingnek meg kell lennie, de engem zavart. Brrr. Gotham szép nagy város, és eléggé oda tudtam képzelni magam abba korba, de ez az igazán western fíling hiányzott.
 
Blackhawks valami katonai szupercsapat, nem volt kedvem elolvasni. Egy kis látványos nyitó akció valami reptéren... Nem kell ez most nekem. Van egy csávó benne akit Attilának hívnak benne. 
 
Justice League Dark (JLD? HAH!) Najó ezt sincs kedvem olvasni. Van valami szöszi benne, aki látja tv-ben magát, hogy van egy csomó hasonmása, akik mind egy út közepén állnak és mindent elgázolják... Aztán valami csávó elolvaszt egy csajt... Elegem van már ebből a sok gyilkolásból. Volt valami nagy boszorkány is és Superman Cyborg meg Wonder Woman harcoltak fogak ellen... Zatan földbe gyökerezte Batman lábát... Volt egy mókás belépője John Constantine-nak Londonban. (imádom Londodnt) Aztán a végén még valami hullahegyet is láthattunk.
 
I, Vampire. Nem tom mi az. De egyáltalán nem volt szimpatikus a sok hullahegy meg hullákkal beborított utcák. Gyorsan átnéztem fel sem akartam fogni.
 
Aajjjj! The Fury Of Firestorm elején is már lemészárolnak egy családot. Miért kell ez? Szét lövik őket gépfegyverrel a saját lakásukban, a gyilkosok meg csak nyugisan elsétálnak. Aztán valami suliba van Ronnie meg a nigger, akinek nem tudom a nevét Jön egy nő aki lelő mindenkit aki szembejön vele. Arh... nem is olvasok már ilyet. Aztán mind a két gyerek átalakul külön Firestormá és egymásnak estek. Aztán egyesülnek és valami gonosznak tűnő Furystorm(?) lett belőlük. 
 
The Savege Hawkman. Ennyi halál után, nem szívesen vágtam bele ebbe. Carter elásta a szárnyait, majd sólyomlángcsóva csapott fel. Aztán már otthon ébredt fel hót fuszikosan. A tengerben meg találnak valami idegen űrhajó roncsdarabot. Fekete ragacsszerű lények jönnek elő belőle. Aztán valami különös módon Carter átalakul Hawkmannné. A bőre alól jön elő a ruhája tán. Aztán csapkodni kezd meg kaszabolni, de az egyik lény elszívja az energiáját. Fekete ragacs-Hawkman keverékké alakul. Bad Ass lett a vége.Olvasni nem hiszem, hogy fogom, de kíváncsi leszek a folytatásokra. 
 
The Flash. Na végre, egy igazi képregény. Barry Allen éppen valami tudós csókának a kiállításán van, vagy nem tudom minek hívják ezt. Aztán egy csomó fegyveres alak, ront be tetőtéri ablakon. Ami nagyon szimpatikus volt, hogy nem kezdték el legyilkolni az embereket, hanem egyszerűen csak altató gázt használtak. Flash egy perc alatt lerendezte őket...hm az rengeteg idő neki. Nem is rendezte le őket, csak elvette a fegyvereiket. Erre a rezes banda menekülni kezdet. Flash és az egyik csávó leesnek a tetőről. De Flash betornádózza a csávót az egyik épület ablakán. Ő maga meg lezuhan, de átvibrálja magát a talajon és biztonságosan landol a csatorna szennyes vizében. (És ezt mind egy igen látványos oldalon teszi meg. Remekül bánik a panelekkel a rajzoló.) Vissza adja a szerkentyűt, amit a csirkefogók elloptak. Aztán kiderül, hogy akit betornádózott az ablakon az meghalt, aztán az is kiderül, hogy az Barry egyik régi barátja volt. Aztán Barry otthonában megjelenik ez a gyerek, a haver, aki meghalt. Elkezdenek futni valahova, majd üldözni is kezdik őket, Barry beleesik a vízbe, hogy átalakuljon Flash formájába. Aztán a havert már el is kapták jó páran. De mindenkinek olyan arca van, mint amilyen haveré. Manapul rajzait nem kedveltem, de mostanra nagyon megszerettem, ötletes paneleket rajzol, a szín világ is tetszik. Minden jó. Szuper kis első szám volt, igaz ebben is meghalt valaki, de nem értelmetlenül. Az alapozta meg a sztorit. Csak így tovább. 
 
Voodoo? Hitvány cím és borító ellenére se tudtam meg állni, hogy ne olvassak el egy olyan képregényt, aminek az első oldalán egy jó nagy csöcsös csaj produkálja magát. Egy sztriptízbárban járunk. Bent ül "Mulder és Scully" nézik ezt a Voodoo nevű csajt. "Scully" megunja és kimegy leverni pár fiatal tisztességtelen léhát. Mulder meg befizet egy privát táncra, és azt mondja Voodoonak, hogy ő egy idegen, és kémkedni jött a földre. Aztán miután Voodoo megmutatta azokat a gyönyörű kebleit "Muldernak" átváltozott ufószörnyé és széjjel szaggatta "Mulder" mellkasát és felvette az ő alakját. Most hogy már ő is úgy néz ki, mint David Duchovny valamiért elindult megkeresni "Scully-t" Nem tudom mi ez, de tetszett, remélem azért visszaváltozik még szexi csajjá, különben nem hiszem, hogy követni fogom. :D Csöcsös csajok, jó rajzok. nem volt ez olyan rossz, mint amilyennek tűnik.
 
Teen Titans nem volt annyira rémes mint vártam. De annyira el voltam kalandozva miközben olvastam, hogy azt sem tudom miről szól. Elején Kid Flash akart hősködni egy égő háznál, de a bénáskodása felrobbantotta azt. Aztán ott volt Robin, vagy Red Robin megkereste Wonder Girl-t, aki egy autó tolvaj. Majd jött valami helikópáter, tüzet nyitott, Robin azt mondta, fiatal metahumánokra vadászik valaki Wonder Girl meg szét szerelte a repülő alkalmatosságot. Úgy lett vége, hogy valakik, valahonnan ki akarták engedni Superboy-t. (tán nem ártott volna elolvasni Superboy 1-et) Hála istennek vége is lett. Nem is vagyok rájuk kíváncsi, az elkövetkező pár évben.  
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr463273861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása