HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

BlueBeetle

2011.11.09. 09:52 NickelADeón

2005-ben ismertem meg Blue Beetlet. Sajnos elég későn. Pár perc múlva halott volt. A Countdown to Infinite Crisis one-shot lapjain találkoztunk először. Akkor még nem tudtam, kicsoda, csak egy érdekes alaknak tűnt, akit pár oldal alatt sikerült megszeretni. Rögtön kiderült, hogy nagy formátumú ember, és nagyon bántó volt - ez rányomta bélyegét későbbi kapcsolatomra Batman-nel -, ahogy a többiek bántak vele. Lebecsülték, észre se vették. Kiváló írói munka állította őt a középpontba, és a többieket a perifériára.

Később mimus ajánlotta a régi JLI sorozatot (Giffen, DeMatteis, Maguire), és ott tárult fel igazán Ted Kord kiváló személyisége, mely után még rosszabb volt őt újraolvasáskor újra és újra elveszteni. Boosterrel való barátsága, a vele történt dolgok filmként peregnek le előttem, akárhányszor fejbe lövi őt Max.

Mint tegnap.

Kösz mimusnak a jellemző képért.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr933365322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimus 2011.11.09. 21:08:06

Ha van valami, amit Istennek köszönhetek, akkor az biztos, hogy a Blue Beetle. Tán 2000, 2001 körül járt az idő, amikor mormonok csöngettek be hozzánk. Anyám elbeszélgetett velük érdekesnek találta őket, szóval nekem is úgy kellett csinálnom. Eljárnom azokra a gyűléseikre. Ott ismerkedtünk meg egy csávóval, aki később kiment Amerikába. Amikor visszajött izgatottan vártan milyen képregényeket hoz majd. A Marvel megfertőzte a tudatomat elképzelni sem tudtam, hogy DC képregényt vegyek a kezembe.(borzalmas időszak volt.) Olyasmire vártam, hogy valami zúzos Uncanny X-men-t, Hulkot, Avengers-t hoz. Blue Beetle, Detective Comics, Hawk & Dove. Ezek voltak helyette. Nagy érdeklődéssel lapozgattam a BB-t valamilyen oknál fogva beleszerettem. (Bár a mai napig nem olvastam azt a sztorit, mindig szívesen lapozgatom.) Akkoriban mesélgettem Lacinak róla, aki később mutatta, hogy megölték. Ki az a Maxwell Lord? Miért csinálta? Nem tudtam. Akkor jött egy börze, amikor Peti vett egy JLI kötetet. Azt sem tudtam, hogy mi lehet. Haza felé a vonaton olvasgatta, kérdeztem tőle, hogy miről szól? Azt mondta nekem úgysem fog tetszeni. HAH! Mára a legnagyobb kedvenc. Olvasgattam, nézem mi ez? Ez ilyen vicces dolog? Mikori ez? 80-as évek vége felé. Akkoriban ilyen? Bwahahazi jó. Fantasztikus. Beetle meg Booster barátsága, az a humor, teljesen magamra ismertem. Nagyon jó volt ilyen helyzetekben látni őket, sokkal de sokkal életszerűbb volt. Mármint itt gondolok mindenkire. Komolyság és vicceskedés keveredése. Pont, mint a való a való világ. (El sem hiszem, hogy leírtam.) De igen, ilyen az élet. Dráma és komédia. Kevin Maguire rajzai meg egy külön történet, fél éven keresztül lehetne beszélni a fantasztikusabbnál fantasztikusabb rajzairól. Legemlékezetesebb pillanatok, természetesen a legeslegelső Bwahah, vagy amikor civilben elutaztak Bialya-ba, vagy amikor ellopták Max összes pénzét és kaszinót nyitottak Kooeykooeykooey szigetén. Superbuddies korszak. Amikor Booster visszament az időben, hogy megmentse Beetle-t. Aztán megváltozott a jelen, Ted meg feláldozta magát, amikor Booster visszament Ted temetésére beszélni. Ezek szomorúak sajnos, de rengeteg örömteli pillanat volt, sokáig lehetne sorolni. Kár érte, én mondom nagy kár… Ajjaj kezdődik a Barátok Közt… Régebben sokat gondolkoztam, hogy vajon ki a kedvenc szuperhősöm. Nem tudtam volna megmondani, de ma már nem kérdés, Blue Beetle. Hát persze, nem is én lennék, ha nem egy halott szuperhős lenne a kedvencem.
süti beállítások módosítása