HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Borítók jövő februárból

2012.11.14. 13:54 NickelADeón

A comicscontinuum-on és máshol is megmutatják a pár hónappal későbbi megjelenések rövidjét, lásd Previews.

A februári megjelenések borítói közül ez a három fogott meg valamiért.

A Macskanő természetesen a fain motor miatt, Jae Lee Phantom Strangere adja magát, gusztustalan, baljós és kifejező, ahogy Spectre kimászik az arcából, Brian Bolland pedig ennyi év és ennyi borító után is zseniális maradt.

catwoman17.jpgphantomstranger5.jpgdialh9.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr974906910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

woeisme815 2012.11.15. 09:53:58

Ügyes kezű a macskanő rajzoló, de jobban megnézve tele van elrajzolásokkal. Pl.: Mekkora már az a motor, ember? Miért van ilyen nagy ormótlan és undorító fej az elején? Azt hittem már Kettőezer tizenkettőt írunk, amikor az ilyesmi már nem menő. E mellé még nő vezeti, aki ad az eleganciára, nem hiszem el, hogy ilyen béna motorra ráülne. Ráadásul milyen hosszú az a motor? Mint a rendőrkocsi, és ezt nem lehet perspektívára fogni. Hogy lehet ilyen lehetetlen pózban ülni raja?

Jea Lee stílusa nekem valamilyen megfejthetetlen ok miatt nem tetszik. Talán pont ezért, mert nem tudom megfejteni a stílusát. De kreativitásból csillagos ötöst érdemel.

Bolland nagy kedvenc, szuper jó rajzoló, még ha nem is tetszik, amit ábrázol a borítón, a kivitelezés nagyon szép. Nagyon szép minden, de ruha kicsit elnagyoltnak tűnik nekem. De ez attól függ milyen anyagból készült. Normális zakó, öltöny, vagy mi a rossebb az, nem viselkedek így. Mintha ilyen széldzseki lenne rajta, szépen vasalt ruha nem gyűrődik ennyire.

NickelADeón 2012.11.15. 13:02:04

@woeisme815: Egy fekete párduc motornak teljesen jó, nekem pont azért tetszik. Kiscicának nagymacska motor. Szellemlovasnak is egyedi, Batmannak is, szerintem az nézne ki furán, ha egy házimacska kis feje lenne a motor orra.
Amúgy nem értem ezeket az "elrajzolásokról" szóló visszajelzéseket, képregénynél úgy általában.
Szerintem helyes perspektívában ábrázolta, kicsit karikatúra, de abszolút nem vészes. Valahogy úgy gondolom, hogy minél részletesebb, realistább a rajz, annál könnyebb elrajzolni, de ez itt ép nincs elrajzolva, hanem menet közben, gyorsulást ábrázolva, kicsit hosszítva, de szemnek kellemesen ábrázolja a dolgokat, van benne minimális halszem.
Ez nem Alex Ross.

Fényes anyagú öltöny meg így gyűrődhet simán.

NickelADeón 2012.11.15. 13:04:12

@woeisme815: Szóval hogy ennyi erővel feltehetnéd a kérdést, miért nem úgy ábrázolják a szuperhősöket, hogy ugyanaz az arányuk, mint a normális embereknek. Hát mert ez képregény.
süti beállítások módosítása