HTML

heti5kepregeny

Teljesen személyes benyomások képregényekről, hátha előbb-utóbb összeáll az a fránya katalógus... + Gabi javaslatára kiírom, hogy egyéb képregényes dolgok is vannak már itt.

Friss topikok

  • -Szűcs Gyula-: Még mindig ez a világ legviccesebb képregénykritikája! :D (2016.12.15. 18:29) Szűcs Gyula – Budai Dénes: Cafe Postnuclear (2015)
  • NickelADeón: @woeisme815: Frissül, csak ritkán :) (2015.01.14. 10:48) Ma kaptam...
  • m.o.z.s.o.: most látom, hogy idézted a blogomat! köszönöm, és remélem, olvasóidnak is tetszett az ajánló és a ... (2014.02.16. 00:02) Mostanában nézendő...
  • woeisme815: Ritka ma az olyan blog, ahol nem cserélik le a mondatban egy-egy szép magyar szavunkat angolra. Ör... (2014.02.03. 20:35) Bolhás leszel...
  • Bayer Antal: Hát ez valóban nagyon szép fogás, és igen, érdekli a Képregénymúzeum blogot. :) Amennyire utána t... (2014.01.15. 11:15) 1936-ból a bolhapiacon

Linkblog

Pro és kontra

2010.01.07. 13:00 NickelADeón


Ez a „rovat” olyan játék lesz, hogy lesz egy része, ami túldicsér, és lesz egy, ami odamond.


Pro

 

A ROHAM kiadó Johnny Fellow-val elindított populáris képregényei sorában a következő a Marketing-stratégia. Meg a Bábel verme, ami ugyancsak fain, azt majd legközelebb. Ez a Marketingstratégia című zsenialitás, ez a kiváló képi megvalósítású, trükkös „vágásokkal” és beállításokkal működő képregény a mai magyar mezőny legígéretesebb darabja! A sztori kiváló, még nem volt olyan a magyar képregénytörténetben, hogy ilyen hitelesen ábrázolták volna egy rák- és lelkibeteg egyén végnapjait. Igazi thriller valódi graphic novel formájában!  A borító is baromi jó, nem is láttam még ilyen jó magyar borítót, kivéve talán a BMX-kölyökét, de még az se ilyen jó mint ez.

 

Kontra

Miről szól ez a képregény? Hogy kerül a nyomozó oda, ahová? És minek??? Hol van a megfejtés kulcsa? Én vagyok ostoba vagy az író írta meg rosszul, hogy nem vagyok képes összerakni a sztori végét? Lehet, hogy kéne egy cikk róla a wikire, hogy kerek legyen az egész. Pedig próbáltam megérteni, esküszöm, de ez furmányosabb mint egy Fincher-film. A képek nem rosszak, na, azokra nem lehet nagy panasz.  De a jellemek! Hol vannak? Nincsenek. Ilyen egysíkú az életünk, ennyire ostoba és felületes emberek vannak hazánkban? Kiderül egyáltalán, mi folyik itt? Jó, az „összeesküvés” világos. Hogy a kocsmáros meg hogy a többi. De az a pár szál, amiről nem derül ki semmi, tönkrevágja az egészet. Kár, hogy megvettem, mert ráadásul nagyon drága ahhoz képest, hogy fekete-fehér és nem is túl vastag. Talán majd legközelebb.

 

Cím: Marketingstratégia

Szerző: Mikó Csaba

Rajzoló: Dorcsinecz János

Kiadó: ROHAM

Megjelenés éve: 2009

Eredeti ár: 1500,- Ft

Formátum: aranyos

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heti5kepregeny.blog.hu/api/trackback/id/tr581653888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1csacso 2010.01.07. 15:29:15

He-he! Itt kivel is fogsz kommunikálni, vagy csak azoknak szól, akik elolvassák az éppen aktuális pro-kontra alá vetett művet? :) Így, hogy nem ismerem, csak bámulom tág szemekkel a kontra alanti mondatkákat :) A formátum –aranyos besorolása, az aranyos :) Titok, de kézbe véve nem volt szimpatikus az összkép, a színkombináció váltott ki nálam irritációt. Lehet dicséret, a sandman van rám ilyen hatással és valakinek biztos sajnos, de soha nem fogom elolvasni eme műveket. De tetszik, hogy nem „félsz” újdonságokat bevállalni ;)(ezt a megközelítésre értem, nem az alkotásra)

NickelADeón 2010.01.07. 16:16:13

Veled kommunikálok:)
Nem volt kedvem úgy írni, hogy dicsérek és szidok is egyben, így szétválasztottam és sarkítottam a véleményeket. Nem egy épületes megoldás, mert a humort nem mindenki szereti/érti (én sem mindig, és most ráadásul nem is igazán tetszik a bejegyzésem "vicceskedő" stílusa:), de még megpróbálok egy pár ilyet. A következő persze a BMX kell legyen. Az is megkapja a magáét. Vesztenivalóm nem nagyon van, úgy érzem. Mi is lenne? Ez egy játék, kipróbálom, aztán felteszem a polcra. Mivel a k.net fórumra sajnos szinte már senki nem ír véleményeket az új megjelenésekről, marad ez a "...mint a gyerek/kezében a csörgő csereg,/ha magára hagyottan rázza."

1csacso 2010.01.08. 01:23:43

Ha a pro részben nem esnél feleslegesen költői túlzásba és le tudod vetni a bmx – korságot… lehet javulna az élvezeti szint ;)

Sokan próbálnak a „korpa” közül kitűnni és nem a kn –t választják, hogy „kreativitásuk tárgyát” véleményt alkossanak pl. az új megjelenések véleményezésével. Sok remek blog van képregényes vonatkozásban is, ami számomra sokkal inkább megfelelő. Ezek többségben kreatívak és kevésbé uncsi tömegtermék érzetét keltik.

Most beindult, alfabéta szavazás kapcsán bizonnyal gyarapodni fognak a frissebb alkotásokkal foglalkozó írások. És persze a fincsi pletykák is :nagyon bólogató szmájli
Pl. előbb utóbb az ellentétek, egyet nem értések kapcsán aktuális lesz egyéb díj létrejötte.

NickelADeón 2010.01.08. 09:31:04

Ha megkérlek, összeszeded az általad jónak vélt képregényes blogokat egy csokorba? Mert akkor abból is lenne egy külön, és igen hasznos poszt - (természetesen a neved alatt), szerintem ilyen "összeszedés" nem volt még. Én csak 3-4-et ismerek, követek.

1csacso 2010.01.08. 16:18:55

KN en is látható Karácsonyi üdvözlőlaphoz begyűjtötték az alkotók elérhetőségét, kivéve a Fekete (listás) Imre által is véd jegyzett blogokat, igaz nem is rajzolt rá semmit.
www.kepregeny.net/?p=4696
Lehet, hevenyészett kommenttel kiegészítve összeírom miket is látogatok :)
Persze utána kötelezően csak érdemi hozzászólásokkal szabad „tele tömni” azon oldalakat/blogokat. Nagy meglepetések nem várhatóak :D

Bayer Antal · http://neroblanco.blog.hu 2010.01.09. 21:37:16

Jöttél volna el a Roham-bemutatóra a Komikonban, Mikó Csaba mindent megmagyarázott, amit én sem értettem kristálytisztán a történetből. :)
Szerintem az ára teljesen rendben van, és remélem, sokan kapnak rá erre a formátumra.
süti beállítások módosítása